Siden Lykkegaarden Aps ved Aggersund tog den nye selvkørende og selvlæsende Strautmann blandevogn i brug, er blandekvaliteten øget, samtidig med at blandetiden er reduceret til en tredjedel.

Den gamle foderblander gav efterhånden for mange problemer, og da bedriftens rendegraver, der anvendes til at læsse foder, efterhånden havde en del timer på uret, blev den bugserede blandevogn med to snegle udskiftet til en ny Strautmann Verti-Mix 2002 Doublet SF. Lige som den gamle vogn, er den selvkørende med to lodretstående snegle, og blanderen har en kapacitet på 20 kubikmeter.

- Grovfoderet består af roer, halm, majsensilage og græsensilage. Majsen finsnittes, mens græsset bjærges med en pickupvogn. Det betyder, at græsset er forholdsvist langt, og med den gamle vogn var det nødvendigt at blande foderet i cirka tyve minutter, før græsensilagen var tilstrækkeligt findelt og blandet med det øvrige foder. Med den nye blander snittes græsensilagen samtidig med, at det læsses, og derfor har vi kunnet reducere blandetiden til seks minutter, uden det er gået ud over blandekvaliteten, siger Robbin van den Doll.

Med den nye blander snittes græsensilagen samtidig med at det læsses, og derfor har vi kunnet reducerer blandetiden til seks minutter, uden det er gået ud over blandekvaliteten.

Robbin van den Doll

Han driver gården sammen med sine forældre, der købte den i 1993.  Hans kone og søster arbejder også på gården, og derudover beskæftiger bedriften en fast medhjælper.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind