Der er behov for nye innovative løsninger, hvis vi skal løse landbrugets udfordringer i fremtiden, mener seniorrådgiver Diane Wray-Cahen. Genredigering er en af dem.

Mens mange inden for landbrugsindustrien frygter konsekvenserne af genredigering, kan andre se de muligheder, teknologien giver. Med klimaændringer, en stigning i udbrud af sygdomme som fugleinfluenza, afrikansk svinepest og tuberkulose, og med mere krævende forbrugere, der ønsker mindre brug af antibiotika, bliver den fremtidige landbrugsproduktion nødt til at ændre sig. Men er genredigering en del af løsningen?

I et forsøg på at finde svaret, har Bovi talt med Diane Wray-Cahen, der er seniorrådgiver hos Foreign Agricultural Service (FAS), et agentur i det amerikanske landbrugsministerium (USDA). Hun arbejder med videnskabelig rådgivning inden for landbrugsteknologier.

Vi står over for alvorlige udfordringer i landbruget, som genredigering kan hjælpe med at give holdbare løsninger på.

Siden 2010 har hun arbejdet med videnskabelig rådgivning hos USDAs udenrigs-landbrugstjeneste. Hun har en BSc samt ph.d. i husdyrvidenskab fra Cornell University og brugte efterfølgende 16 år på landbrugs- og biomedicinsk forskning med svin og malkekvæg i Storbritannien ved Institute of Grasslands and Environmental Research, Hurley: University of Reading, og i USA, før hun begyndte at beskæftige sig med videnskabspolitik.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind