Vejen mod landbrugets ambition om klimaneutralitet i 2050 er ikke klar endnu. Løsningerne skal først findes, men visionerne er dem, der rykker ved noget, lyder det fra klimachefen i Seges.

Mens politikerne på Christiansborg her i foråret forsøger at nå til enighed om en klimaplan for Danmark, arbejder interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer allerede på højtryk for at finde de brikker, der skal være landbrugets bidrag til det store klimapuslespil.

For i marts sidste år lancerede Landbrug og Fødevarer en vision, der klart og tydeligt sætter det ternede målflag ved 2050. Her skal den danske landbrugssektor være klimaneutral. Men hvordan når landbruget målet, og hvad skal traktorerne køre på i fremtiden? Det forsøger klimachef hos Seges, Hans Thysen og seniorkonsulent Kathrine Blæsbjerg Sørensen fra Landbrug og Fødevarer at svare på.

- De fossile brændstoffer står for omkring syv procent af landbrugets samlede CO2-udledning. Det er ikke meget i det store regnskab, og det er ikke lige der, det batter at ændre noget, men derfor er det alligevel vigtigt, at vi forsøger at finde alternativer, fordi det er en del af løsningen, siger Hans Thysen til Agro.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind