Der er store forskelle på effektiviteten af magnetløsninger i fuldfoderblandere, viser en undersøgelse foretaget af Seges.

I marts-udgaven af Bovi bragte vi en artikel, der også har været udgivet i Dansk Veterinærtidsskrift, om problemer med forekomst af fremmedlegemer i formaverne hos køer. Nu har Seges testet forskellige fuldfoderblanderes magnet-løsninger på tilbageholdelse af ståltråd.

Stor forskel på magnet-løsninger

Foderblandere med de testede magnetløsninger kan ikke løse problemer med metalforurening af foder. Foderblandere kan være effektive i overvågningen af metalforureningen af foderet på den enkelte bedrift og fjerne toppen af problemet. Det konkluderer Seges på Landbrugsinfo.

I testen indgik en Kongskilde (JF-Stoll) VM-45 med en Kongskilde Neodymium-magnet monteret i forreste venstre blindluge. Derudover indgik en Kuhn Profile 34.2 DL-blander med snegle i rustfrit stål, som blev anvendt i to runder á tre test. I første testrunde var blanderen konfigureret med en Kuhn Neodymium-magnet monteret på forreste snegl, og i anden testrunde var der monteret en Neodymium-magnet på hver snegl. På Kuhn-blanderen er magneterne placeret i læ af afskubberarmen. Endeligt indgik en Strautmann Verti-Mix 2401 Double med magneter på både afskubberarm og i toppen af hver snegl. Det vil sige, at blanderen havde fire magneter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind