Der er mange penge at spare ved at minimere antallet af halte dyr. Her giver klovspecialist og klovbeskærer Sofie Skovsgaard nogle eksempler på, hvordan dette kan opnås.

Det er vigtigt, at der kommer fokus på, hvor betydningsfuldt det er, at de halte dyr bliver opdaget i tide. Det kan nemlig hurtigt blive en bekostelig affære at have halte dyr i sin besætning, da det blandt andet kan have en negativ påvirkning på foderindtag, ydelse og reproduktion. Ydermere er der øget risiko for udsætning af dyr samt højere udgifter til behandling af de halte dyr.

Tidsforbruget

Foruden produktionstabet ved halte dyr, er det også en vigtig faktor, at medregne tiden der bruges på at håndtere disse dyr. Syge/halte dyr kræver ekstra omsorg, og der kan hurtigt blive brugt kostbar tid på at få behandlet dyrene, hvad enten landmanden selv har mulighed for at gøre det, eller eksempelvis en klovbeskærer eller dyrlæge skal tilkaldes. De dårligt gående dyr tager også ekstra lang tid at flytte fra A til B, uanset om det er over til en skåneafdeling eller blot til og fra malkning.

Dyrevelfærd

Det er aldrig sjovt at arbejde med syge eller halte dyr. Det er derfor vigtigt, at der bliver taget hånd om de dyr, som har brug for ekstra pleje, samt at der bliver taget stilling til, hvornår det er mest passende, at de udsættes.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind