Projektleder i Arla, Hanne Bang Bligaard deltog i Kvægkongres 2020 med et oplæg om klimatjek og kortlægning af bedrifternes klimaaftryk.

Den 20. januar i år åbnede Arla op for indberetningerne til det nye Arla Klimatjek. Initiativet skal sætte skub i reduktionen af klimagasser, og dermed medvirke til, at Arla Foods kan nå målet om at reducere CO2-udledningen med 30 procent inden 2030 og blive CO2-neutrale i 2050.

Arlas landmænd har allerede reduceret CO2-udledningen pr. kg mælk med 24 procent i perioden fra 1990 til 2015, men for at nå målet om en 30 procents reduktion i 2030, skal udledningen falde med tre procent årligt i gennemsnit. Det fortalte projektleder i Arla, Hanne Bang Bligaard, i sit oplæg til kvægkongressen i februar.

Kortlægning af bedriftens klimaaftryk giver en viden om bedriftens styrker og svagheder og dermed en vished om, hvor man kan udnytte ressourcerne bedre.

Hanne Bang Bligaard

- De sidste mange år er klimaaftrykket pr. kg mælk faldet med i gennemsnit en procent om året, så der skal ske endnu mere, hvis vi skal nå i mål. Vi kan komme et godt stykke af vejen ved at forbedre management, øge foderudnyttelsen og øge udbytterne i marken, men det kræver nye teknologiske løsninger, hvis vi skal nå det sidste stykke vej, siger hun.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind