Slagtekalveproducent har afprøvet smertestillende medicin til bekæmpelse af lungebetændelse hos kalve. Hans bekymring er, at det skjuler vigtige symptomer.

Forskere fra Københavns Universitet har undersøgt effekten af antiinflammatorisk medicin, også kaldet smertestillende medicin, på lungebetændelse hos kalve. Afprøvningen er udført som en del af projektet "Robuste kalve - godt begyndt er halvt fuldendt", der er et samarbejde mellem Seges, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og DTU.

Resultaterne fra forsøget viste, at behandling med antiinflammatorisk medicin kan mindske sygdomspåvirkningen af kalvene og potentielt nedsætte behovet for efterfølgende antibiotikabehandling hos nogle af kalvene.

Slagtekalveproducent Lasse Olsen har i to uger været med til at afprøve effekten af smertestillende medicin på lungebetændelse hos kalve i sin besætning. Han er positiv over for forsøget, men sætter spørgsmålstegn ved, om smertestillende medicin alene kan hjælpe kalvene uden brug af antibiotika.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind