Driftsfællesskabet Sødal I/S ved Brædstrup, der drives og ejes af de tre kollegaer Jørn Erik Pedersen, Jens Kristian Pedersen og Jens Ole Sørensen, bygger på en lang tradition for at samarbejde.

I det naturskønne område ved Nim sydøst for Brædstrup ligger Driftsfællesskabet Sødal I/S, der drives af Jørn Erik Pedersen, Jens Kristian Pedersen og Jens Ole Sørensen. Driftsfællesskabet omfatter en mælkeproduktion med 300 årskøer, en slagtesvineproduktion med 3700 tryner og et markbrug på 400 hektar med græs, majs og korn til foder.

De tre kollegaer har været samarbejdspartnere siden 1997, hvor de dannede driftsfællesskabet. Ejerskabet er ligeligt fordelt, og der er en klar opgavefordeling.

Ved at slå pjalterne sammen og bruge hinanden som sparringspartnere, står vi meget stærkere

Jørn Erik Pedersen, mælkeproducent

- Det er dejligt, at vi har fået delt det op i ansvarsområder, så vi ved, at markarbejdet bliver gjort, selvom vi går og malker. På den måde får vi passet køerne til tiden, mens Jens Ole tager sig af markopgaver som sprøjtning, der oftest er bedst om morgenen eller om aftenen og natten, siger Jørn Erik Pedersen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind