Som en del af landsforsøgene eksperimenterer Agri Nord med startgødning i majs. Og selvom resultaterne ikke er entydige, beviste fosforen sit værd i det kolde forår i 2019.

På marker nær Haverslev i Nordjylland står Agri Nord for forsøg med 19 forskellige typer startgødning i majs. Det er en del af landsforsøgene, hvor der fem steder i landet bliver lavet samme forsøg med fire gentagelser. Planteavlskonsulent Anders Spanggaard fra rådgivningsvirksomheden har været ansvarlig for gødningsforsøget på JB-3 markerne ved Haverslev, og ifølge ham har majssæsonen 2019 budt på mange udfordringer og enkelte lyspunkter.

- Foråret bød på koldt vejr og sen nattefrost her på egnen, og det gav majsene en hård start. Til gengæld var det nær de perfekte betingelser for at lave forsøg med startgødning, siger Anders Spanggaard.

Vi har haft så godt et efterår i 2019, som vi kunne forestille os, og det har været med til at redde de planter, der har været bagud tidligere i sæsonen

Anders Spanggaard, planteavlskonsulent i Agri Nord

Han refererer til, at startgødningen sammen med frosten virkelig var med til at vise tydelige forskelle på, hvordan parcellerne udviklede sig.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind