Probiotika-produkt har vist sig at øge tilvæksten af slagtekalve i den første tid efter indsætning i slagtekalvebesætningen.

Det overordnede formål med at afprøve et probiotika-produkt er at få afklaret, om det i visse tilfælde kan øge sundheden hos kalvene og dermed begrænse behovet for antibiotika-behandlinger.

Tilsætning af et probiotika-produkt i mælkeerstatningen og kraftfoderet kan øge kalves tilvækst i den første tid efter indsætning i slagtekalvebesætningen. Det viser en afprøvning foretaget af Aarhus Universitet og Seges. Kalvene i afprøvningen var fra fire til 10 uger gamle, og de havde generelt ingen mave-tarmlidelser i afprøvningsperioden. Det har kalvene typisk i deres første levemåned. Derfor er der stor interesse for at få undersøgt, om probiotika-produktet også har positive effekter hos mælkefodrede kviekalve i deres første levemåned.

Probiotika-produktet er i efteråret 2019 blevet afprøvet på 150 Jersey kviekalve i en malkekvægsbesætning, der vides at have en del tilfælde af mave-tarmbetændelser. Vi har netop påbegyndt analysen af data derfra.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind