Råmælk er af stor værdi for besætningen og en vigtig faktor i produktionen af gode kalve og stærke, højtydende malkekøer. Antistoffer i råmælken er altafgørende for kalvens sundhed, tilvækst og senere mælkeydelse, og skal antistofferne udnyttes bedst muligt, er det vigtigt at opretholde en god hygiejne omkring håndteringen af besætningens råmælk.

Opretholdelse af et højt hygiejneniveau kræver, at besætningen har fokus på såvel opbevaring (temperatur, tid) som håndtering (rengøring af udstyr, forureningskilder fra omgivelserne). God råmælkshygiejne er fundamentet for størst mulig tilførsel af antistoffer og næringsstoffer til kalvene samt en lav sygdomsrisiko (Figur 1).

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.