Har du et pænt overskud på driften, bør du tænke på, hvor pengene får det bedst. Cheføkonom i LMO, Hans Fink, kommer her med bud, der passer til ethvert temperament.

Hvad giver mest mening at gøre med dit driftsoverskud? Først skal du vurdere, om det giver mest mening at afdrage gæld, skyde penge tilbage i driften og investere i den nuværende produktion eller udvidelser, eller få pengene til at yngle med investeringer ude i verden. Og endelig skal du også vurdere, om pengene skal ende på din pensionsopsparing, hvor de er låst, og først kan frigives, når du skal nyde dit otium.

Hans Fink, der er cheføkonom i rådgivningsvirksomheden LMO, foreslår, at man sammen med en investeringsrådgiver får vendt rundt i tallene og får lavet sit helt eget skræddersyede bud på, hvordan kroner og ører skal fordeles. På trods af at landbrugets konjunkturer har været svingende, og år med både tørke og oversvømmede marker har givet buler i indtjeningen, er det hans vurdering, at der stadig en del af de danske landmænd, der har penge til at stå i banken. Penge der ifølge Hans Fink relativt nemt kunne formere sig gennem investeringer i alt fra obligationer til aktier og sågar projekter i vedvarende energi.

Før du investerer, skal du klarlægge din egen risikoprofil - altså hvor risikovillig du er parat til at være som investor

Hans Fink, cheføkonom i LMO

- Der er ingen tvivl om, at man med et givent beløb vil kunne få flere penge mellem hænderne med gode investeringer, end hvis det samme beløb bare står og kigger på en konto i banken. Og når vi kommer ud af 2019, vil en del flere kunne finde kapital til at investere bredt, selvom der er afdraget på bankgæld og foretaget nødvendigt vedligehold, siger Hans Fink.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind