Giver det mening at interessere sig for malkekøers udseende? Kan det ikke være lige meget, om en ko klarer sig godt på et dyrskue, hvis bare hun kan producere mælk? Læs videre og få svarene.

Mange besætninger bruger tid og penge på at udstille køer og kvier på dyrskuer. Der er ingen tvivl om, at udstillerne gør det for fornøjelsens skyld, og fordi de nyder det sociale samvær og konkurrencen med gode kollegaer. Der er heller ingen tvivl om, at dyrskuerne spiller en vigtig rolle i forhold til at gøre dansk landbrug nærværende for den brede offentlighed.

For mange mennesker uden kontakt til landbruget i hverdagen, er dyrskuerne en af de få lejligheder, hvor de kan se "en rigtig levende ko" - og måske få en snak med koens ejer.

For mange mennesker uden kontakt til landbruget i hverdagen, er dyrskuerne en af de få lejligheder, hvor de kan se "en rigtig levende ko" - og måske få en snak med koens ejer

Man skal ikke undervurdere, hvor stor en rolle denne dialog mellem land og by spiller i en verden, hvor veganere og dyreretsaktivister i mange situationer er særdeles aktive i den offentlige debat.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind