I delstaten Minnesota arbejder det lille andelsselskab River Country Cooperative ud fra de samme værdier, som vi kender herhjemme, og de har store fremtidsplaner.

Der findes knap 2000 andelsselskaber af forskellige størrelser indenfor stort set alle grene af landbrugssektoren i USA. River Country Cooperative er et af dem. Det holder til i delstaten Minnesota og har en årlig omsætning på knap en milliard kroner. Det er et andelsgrovvareselskab, der blev grundlagt af 66 landmænd i 1935 i landsbyen Randolph cirka en times kørsel syd for Minneapolis ikke ret langt fra Missippi floden.

Selskabet blev oprettet på grundlag af tre principper, som stadig er selskabets værdigrundlag i dag. Nemlig at det er de mennesker, der bruger andelsselskabet, der ejer det, at det er de mennesker, der bruger selskabet, der styrer det og til sidst, at de mennesker, der bruger selskabet, der får del i andelsselskabet overskud.

- Disse kerneprincipper er uændret, siden River Country blev dannet for årtier siden, og vi fortsætter med disse principper for at nå en bedre indtjening sammen, end når vi er enkelt personer, siger afdelingsdirektør Dean Larsen, der har danske aner.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind