Fodring med afskallet havre til økologiske malkekøer gav to kg EKM og tre kroner ekstra pr. ko om dagen. Det er resultatet af en praksisafprøvning, som Seges har gennemført.

Fodring med afskallet havre til økologiske malkekøer kan øge ydelsen med 2,2 kg EKM, og selvom afskallet havre koster 80 øre mere pr. kg, så stiger restbeløbet med 3,40 kroner pr. ko pr. dag. Det er resultatet af en praksisafprøvning, foretaget af Seges i samarbejde med Aarhus Universitet og Gl. Buurholt.

Økologiske malkekøer i Danmark producerer cirka 10 procent mindre mælk end konventionelle. Det skyldes dels kravet om at mindst 60 procent af tørstoffet i den daglige foderration skal være grovfoder, og dels kravet om 100 procent økologisk foder, der gør det dyrt at opfylde koens behov for fedt og protein.

På økologiske bedrifter gælder det desuden, at der ikke må anvendes skrå-produkter som sojaskrå og rapsskrå, ligesom der er begrænset udvalg af tilladte fedtkilder, fortæller konsulent Martin Øvli Kristensen, Økologi Innovation, Seges.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind