I år er målet at strække grovfoderlageret, så man undgår at løbe tør, som det var tilfældet efter sidste høst. Manglende overblik kan få konsekvenser for økonomien, fortæller Peter K. møller, kvægbrugskonsulent hos LMO.

2018 var præget af tørke, og det satte sit tydelige aftryk på høstens udbytter. Den konsekvens mærker mange mælkeproducenter i år ved, at der er taget hul på 2019-høsten tidligere end normalt.

Og for at undgå en lignende situation næste år, er det derfor vigtigt, at man som mælkeproducent har nøje styr på sin beholdning af grovfoder, fortæller Peter K. Møller, kvægbrugskonsulent hos LMO.

- Det er vigtigt, at man som landmand får skabt nøjagtigt overblik over sit grovfoderlager og derefter disponeret korrekt frem til ny høst. Opgørelsen af grovfoderbeholdningerne danner grundlag for eventuelle beslutninger om at indkøbe ekstra foder og lægge på lager, så foderforsyningen er sikret frem til ny høst, siger Peter K. Møller og uddyber, at det er nødvendigt at kende det nøjagtige indhold af grovfoder i siloen for at kunne lægge en holdbar foderplan - konsekvensen kan simpelthen blive mangel på foder.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind