Kælvningssæsonen er i fuld gang på New Zealand, køerne er på vej hjem fra vinterafgræsning, og så er der kommet to nye danske medarbejdere på bedriften.

Jeg har sagt det før, men det er da utroligt som tiden går. Da jeg skrev sidst stod vi lige for at skulle golde køerne, men nu er vi i fuld gang med kælvningerne. Det er helt sikkert at vinter sæsonen er blevet kortere på den måde, at vi forventer at køerne skal malke helt til udgangen af malke sæsonen ved udgangen af maj og så begynde at kælve igen i slutningen af juli. Det betyder helt sikkert højere ydelse, men nogen gange tænker jeg tilbage på den gang vi goldede køerne midt i maj og de ikke begyndte at kælve igen før midt i august. Ak ja, det var den gang og dejligt med den lange "ferie".

Det betød også, at der var meget mere tid til at få alle de job klaret som havde hobet sig op i løbet af året, som reparation af hegn, drivgange og bygninger. Det er der ikke ret meget tid til nu, og når så vi også alle lige skal have lidt ferie, ja så virker det som om vi lige har goldet køerne, før vi skal i gang med kælvningerne igen.

Ny stald færdig

Vi havde håbet at få køerne igennem den nye malkestald over i Long valley et par gange før de blev goldet og sendt ned på engen på vinter afgræsning, men det blev ikke til noget.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind