Antistoffer fra råmælken er afgørende for kviekalvens senere mælkeydelse. Indførelse af et systematisk råmælksmanagement er simpelt og kræver ikke store økonomiske investeringer, men husk, der er kun én chance.

Et vigtigt fokusområde for enhver virksomhedsejer er at plukke de lavthængende frugter. Dvs. lave de små justeringer, der gør en stor forskel og som bidrager positivt til virksomhedens økonomi. Indenfor kvægbruget, er kvierne grundlaget for besætningens fremtidige mælkeproduktion, og det er derfor afgørende for en god økonomi, at produktionen af kvier resulterer i stærke, holdbare køer med en høj mælkeydelse.

Råmælken er det vigtigste måltid i kalvens liv

Et godt råmælksmanagement er essentielt for at bibeholde kviekalvens fulde potentiale for mælkeproduktion, og dermed opnå en høj kvalitet af besætningens fremtidige malkekøer.

Råmælk indeholder udover næringsstoffer, også en lang række bioaktive stoffer, heriblandt antistoffer. Utallige forskningsforsøg har vist, at råmælkens indholdsstoffer har en positiv effekt på kalvens fysiologi - både i kalvens første levetid, men også senere hen, når den bliver til malkeko (Figur 1).

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind