Kompakt fuldfoder har bragt os op på 14.000 kilo mælk hos de højtydende besætninger. Fasefodring skal bringe os endnu længere op. Helt op til 18.000 kilo.

Vi er nået langt med fuldfoder i dag. Faktisk har vi overhalet både Israel og USA, som vi ellers altid har betragtet som foregangslande. Nu jagter vi snart 50 kg EKM i gennemsnit på de malkende køer.

Årsagen er kompakt fuldfoder. Det var medarbejderne i KvægXperten med til at introducere i Danmark i 90'erne blandt andet med en række forsøg på Mors og Salling og i Thy. Dengang så vi besætninger med 35 kg EKM pr. ko stige til 38-39 kg EKM og andre fra 28 til 32 kg EKM, men vi så også besætninger, som ikke havde de store ændringer.

Kompakt fuldfoder er fuldkomment

Der er så mange årsager til, at kompakt fuldfoder er det optimale foder til malkekøer. En af de vigtigste årsager er den jævne, ensartede blanding, der giver den optimale udnyttelse af foderet, højere fodereffektivitet og køer, der hviler mere. Vi ved at hver gang vi kan øge køernes liggetid med 1 time så får vi 1,75 kg mælk mere i tanken. Med det kompakte fuldfoder følger netop en hurtigere foderoptagelse, hvilket giver koen mulighed for at ligge mere.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind