Man kan aldrig vide sig sikker på gyllegas, derfor er en svovlbrintemåler en god forsikring.

Svovlbrinte er både dødbringende og utilregnelig. Derfor arbejder Byggeri & Teknik I/S nu for, at en svovlbrintemåler bliver en fast bestanddel af udstyret, når der arbejdes med gylle.

Fra 2012 til 2017 er otte personer døde af gyllegasser i Danmark. To personer kom alvorligt til skade her i foråret 2019 efter ulykker med gassen. Det er alt for mange, mener Kurt Mortensen, konsulent hos Byggeri & Teknik i Herning. Han har været med til at teste en alarm, der advarer, når koncentrationen af svovlbrinte, når et for højt niveau.

-Jeg har længe undret mig over, at jeg får det dårligt, når jeg muger ud i dybstrøelsen hos kalvene. Det viste sig, at der frigives store mængder svovlbrinte, når jeg løfter op i strøelsen med Bobcatten

- Mange ulykker med den farlige gyllegas, svovlbrinte, kan forhindres med en svovlbrintemåler eller -alarm. I andre erhverv er en svovlbrintemåler en naturlig del af medarbejdernes påklædning, når de arbejder på steder, hvor svovlbrinte kan forekomme. Måleren bør også være at finde på alle landbrug, hvor man håndterer gylle. Den er prisbillig, enkel, sikker og kalibreringen kan holde i to år. Det er en meget billig sikkerhed, siger Kurt Mortensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind