Hvis fuldfoderet ikke er blandet grunding, vil køerne selektere i foderet og får ikke den rette næring. Derfor er det vigtigt at have den rette fuldfoderblander og samtidig sikre, at den blander optimalt.

Der er sket ændringer i indholdet på foderbordet. Foderblandingerne er som udgangspunkt blevet mere findelte end førhen, og de er blevet tungere, fordi der ofte bliver tilsat vand. Det stiller nye krav til fuldfoderblanderen, som ikke alle kan leve op til uden hjælp.

Det er helt essentielt, at foderet er blandet grundigt, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om blanderen virker, som den skal, fortæller Niels Bastian Kristensen, der er chefkonsulent med speciale i kvægfoder hos Seges Husdyrinnovation.

- Man skal levere noget foder, hvor køerne tænker, at her er kun ét fodermiddel. Hvis de sorterer i foderet, tager det dels tid, som de burde have brugt på at ligge og hvile og producere mælk, og dels får de ikke den rette næring til at yde optimalt, fortæller Niels Bastian Kristensen og understreger, at det i værste fald kan få alvorlige konsekvenser.

[...]

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind