Davidsen Landbrug A/S har stor fokus på dyrevelfærd i nyt staldanlæg til 600 jerseykøer, og der er opnået bedre trivsel og større velbefindende i besætningen

God plads og bevægelsesfrihed i et fleksibelt staldsystem slår direkte igennem med høj trivsel, god sundhed og bedre ydelse i besætningen hos Davidsen Landbrug A/S, der netop har bygget ny stald til 600 køer i Nr. Nebel.

Davidsen Landbrug A/S ejes i fællesskab af Kent Davidsen og hans far, Per Davidsen, der har ca. 20 ansatte. Der er 900 jerseykøer i Nr. Nebel og 460 Jersey og Dansk Holstein i Grindsted, hvor ejerne lige nu er ved at konvertere til jersey. Der er desuden to stalde i Outrup til ungdyr og opdræt. Samlet er der 250 hektar landbrugsjord, som er udliciteret og bortforpagtet.

- Vi møder krav om dyrevelfærd, som vi hele tiden skal indrette os på og leve op til, når vi bygger nyt. Sådan er loven, og den skal vi rette os efter. Men generelt er det min holdning, at den øgede dyrevelfærd giver rigtig god mening og også kan aflæses direkte på bundlinjen, konstaterer Kent Davidsen, der er meget optaget af at have de bedste systemer, når det drejer sig om dyrenes trivsel.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind