Din bedrifts fremstillingspriser viser, hvor robust din virksomhed er i forhold til prisudsving. Tag ejerskab til din fremstillingspris og brug den til at træffe kvalificerede beslutninger for din virksomhed.

I alt 54 procent af de danske mælkeproducenter fik i 2017 lavet en driftsgrensfordeling i forbindelse med deres årsrapport. Herefter kan de udregne en fremstillingspris på f.eks. mælk, grovfoder, korn eller salgsafgrøder. Vores påstand er, at det i langt de fleste tilfælde er driftsøkonomien, der laver fordelingen af omkostningerne. Bevares, driftsøkonomer ved meget, men hvordan tingene helt præcist foregår hjemme hos Jer, ved de ikke altid.

Maskinomkostninger overrasker

I LandboThys koncept "Et spadestik dybere" (se faktaboks) tager vi stilling til, hvor f.eks. traktorerne kører og hvordan de forskellige omkostninger skal fordeles mellem afgrøderne. På denne måde får vi traktoren, der står 365 dage om året foran fuldfoderblanderen, flyttet fra markdriften og over til stalden. Det samme gælder læssemaskinen, strømaskinen, flytning af gylle mm. Staldens maskinomkostninger er større, end du tror.

Når vi har omkostningerne fordelt "rigtigt" kan vi bruge fremstillingsprisen til at træffe kvalificerede beslutninger for driftsgrenene i vores virksomhed. Viser det sig, at f.eks. en afgrøde år efter år er for dyr at avle, er det på tide at tænke alternativt og ikke bare passivt år efter år konstatere, at det var sådan det gik igen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind