I september rejste 21 kvæginteresserede sammen på studierejse til USA. Turen gik til Wisconsin, Illinois og Iowa, og vi besøgte en række vidt forskellige amerikanske mælkeproducenter.

Det er altid en fornøjelse af være gæst hos amerikanske farmere. De er gæstfrie, fortællelystne og så er de bare så stolte af det, de laver og, ikke mindst, af deres køer. Dyrlægerne Himmerland Kvæg og LMO havde i samarbejde arrangeret studierejsen til USA for danske mælkeproducenter i september 2018.

Vi var afsted i godt en uge og oplevede alt, lige fra store flotte køer hos avlsbesætningen Mormann Dairy over til et stort familiebrug med fire fætre og kusiner, som sammen drev Tranel Family Farms med 600 økologiske køer. Mellem de mange faglige aktiviteter var der dog også tid til at se noget af den flotte natur, sejle på Mississippi River og opleve nattelivet i Chicago og Milwaukee.

Sand, sand og atter sand

Alle de farme, vi besøgte, havde sand i sengebåsene. De mange sandstalde i området omkring Mississippi River får deres sand fra udgravning af floden. Der er derfor nem adgang til sand. Sandet var mere groft end det, vi bruger, men køerne så absolut ikke ud til at få skader af det grove sand. Båsene var alle steder fyldt godt op med sand.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind