Staldinventar af grønne polymerer har givet Tom Scholtens køer færre skader. Det kan måske være med til at forlænge antallet af laktationer, og det er godt for økonomien.

- Jeg har ikke svært ved at træffe en beslutning. Så det var nemt at finde ud af, at min stald skulle se sådan ud,? siger Tom Scholtens.

Allerede udefra ser stalden en kende anderledes ud end så mange andre, man kører forbi på vejen til hans bedrift ved Skærbæk i Sønderjylland. På denne sommerdag er landskabet helt som forventet: Bakkerne er malet i gule og grønne tern, og de omkringliggende gårde har klassiske røde stalde i tilbygning. Dansk idyl og næsten kliché.

Men hos Tom Scholtens er det anderledes: Hans teltstald i matsort bryder med det Morten Korchske-billede og ser langt mere futuristisk ud. Men for det trænede koøje er det mere den manglende lyd, end det er udseendet, som skiller sig ud. For lyden af køer, der slår nakken imod nakkebomme af metal, mangler. Også den dumpe lyd, når en ko rejser sig båsen, larmer i sit fravær.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind