I april 2012 godkendte Kommissionen midlertidigt statsstøtte til Vestjysk Bank. I forlængelse heraf indledte Kommissionen i december 2015 en nærmere undersøgelse af den modtagne statsstøtte. Den Danske Stat har tirsdag den 18. juli underrettet banken om, at Kommissionen har truffet afgørelse om godkendelse af statsstøtten på visse vilkår, herunder at den af banken ved selskabsmeddelelse af 12. juni 2017 offentliggjorte helhedsløsning gennemføres, og at banken overholder en række vilkår. Det skriver Vestjysk Bank i en pressemeddelelse.

Helhedsløsningen, som beskrevet i afgørelsen og bankens selskabsmeddelelse af 12. juni 2017, omfatter følgende hovedelementer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

? Investorgruppen, som den 19. juni 2017 fremsatte et frivilligt købstilbud til aktionærerne i Vestjysk Bank, køber aktier af de aktionærer i Vestjysk Bank, som accepterer investorgruppens frivillige tilbud, herunder Den Danske Stats aktiepost.

? Investorgruppen vil herefter sørge for gennemførelsen af en aktieemission, der tilfører Vestjysk Bank cirka 745 millioner kroner i egenkapital og sikrer, at de aktionærer, som ikke ønsker at benytte investorgruppens tilbud, får mulighed for at blive en del af helhedsløsningen på lige fod med investorgruppen.

? Det sikres herudover, at Vestjysk Bank kan udstede ny efterstillet gæld i form af hybrid kernekapital for cirka 150 millioner kroner og Tier 2 kapital for mellem 175 og 225 millioner kroner.

? Indfrielse til kurs pari af 666 millioner kroner eksisterende subordineret kapital, herunder cirka 287,6 millioner kroner statslig kapital, som i henhold til lånevilkårene skal indfries til kurs 110, svarende til cirka 316 millioner kroner.

- Banken er tilfreds med, at der er truffet afgørelse i sagen, og finder, at de nævnte vilkår er i overensstemmelse med bankens aktuelle handlingsplan. Afgørelsen, herunder vilkårene, giver således ikke anledning til ændring af bankens strategi eller forventninger til 2017, skriver bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, Vagn Thorsager, i en pressemeddelelse.