Kort fortalt er Fliegl Büffel den forreste fjerdedel af en pickupvogn med pickup, snitter og ti kubikmeter lad. På den er der monteret en elevator, der læsser materialet over i trailere, der kører ved siden af maskinen fra Fliegl.

- Fliegl Büffel arbejder som en pickupvogn, men i modtætning til traditionelle pickupvogne, der spiller en masse tid på landevejen, arbejder Fliegl Büffel kontinuerligt i marken, og overlader transporten af materialet til de vogne, der findes på ejendommen, forklarer Mikkel Gasbjerg, eksportansvarlig hos Fliegl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Undersøger markedet

Fliegl har i løbet af sæson 2017 teste de første to enheder af Büffel, og testen fortsætter i 2018. Herefter tager virksomheden stilling til, om maskinen skal sættes i produktion.

- Pickup og snitterenheden på de testede maskiner er købt hos en leverandør af pickupvogne, og først når vi ved, om Fliegl Büffel sættes i produktion, tages der stilling til, om alle dele til maskinen skal produceres af Fliegl, siger Mikkel Gasbjerg.

Lad til 100 meter

Ifølge Fliegl er ladet på ti kubikmeter tilstrækkelig til at Büffel kan køre cirka 100 meter i et græsskår, uden at skulle læsse af. Aflæsningen forgår med et gummibånd, der på en del af vejen er dobbelt, så tørt materiale ikke tabes. Aflæsserhøjden er 4,5 meter og båndet har en kapacitet på 15 kubikmeter i timen.

- Fordelen ved Fliegl Büffel er, at alle vogntyper kan anvendes til transport af det høstede materiale. Anvendes der Fliegl afskubbervogne, er der tid til at komprimere materialet i vognen, mens det samles op i Fliegl Büffel, siger Mikkel Gasbjerg.