Printede leasing- og køsbskontrakter, som skal underskrives og sendes tilbage til leasingselskabet sammen med kopi af kørekort og sygesikringsbevis, er nu en saga blot hos SG Finans. Med e-signatur-løsninger på leasing- og købekontrakter sparer SG Finans sine kunder for mange dages ekspeditionstid. I et konkurrencepræget marked er det blandt andet med til at sikre, at betalingen falder hurtigt, så likviditeten for forhandleren sikres, og kunden straks får sin maskine.

SG Finans er blandt de leasingselskaber som er længst fremme, når det drejer sig om at bruge e-signatur ved indgåelse af en leasing- og købekontrakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos en af Nord- og Midtjyllands førende maskinforretninger samt forhandlere af New Holland landbrugsmaskiner, Farmas, har den nye e-signatur-løsning fra SG Finans betydet markante ændringer i arbejdsgangene.

- Når vi tidligere indgik en leasing- eller købskontrakt med en kunde, brugte vi lang tid på at printe kontrakten, markere hvor kunden skulle sætte sin underskrift, sikre at vi havde de nødvendige legitimitetspapirer fra kunden samt sende kontrakterne frem og tilbage til kunden og derefter til SG Finans - altsammen noget der kunne tage mere end en uge, fortæller administrativ medarbejder i Farmas, Birthe Gregersen.

Alle de arbejdsgange, der tidligere tog flere dage, er nu afløst af en digital signatur. Det betyder, at vejen fra kreditgodkendelse til underskrift af leasing- eller købskontrakt og sikring af legitimitetspapirer nu reelt kan ske på få timer, så den ønskede maskine kan leveres hurtigst muligt.

- Med SG Finans nye e-signatur-løsning sparer vi mange dages ekspeditionstid. Alle dokumenter ligger tilgængelige online, så alt hvad vi gør er at ringe til kunden og fortælle, at vi har sendt en e-mail med et link til dokumenterne og bede kunden om at gå ind og underskrive aftalerne. Alle landmænd er i dag vant til, at alt foregår elektronisk, så for dem er dette bare naturligt, siger Birthe Gregersen.

Oplysninger automatisk

Hos SG Finans er man stolte af at kunne tilbyde sine mange kunder muligheden for at underskrive aftaler med en elektronisk signatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I en verden, hvor kravene til de finansielle virksomheder hele tiden skærpes, er det en stor fordel at kunne håndtere kundernes behov elektronisk, idet både vores kunders og vores egen hverdag derved bliver nemmere, siger salgsdirektør i SG Finans, Jens Andersen.

Teknologien bag SG Finans' elektroniske signatur er meget avanceret, idet den kobler en lang række it-systemer sammen, samtidig med at sikkerheden er helt i top.

- Løsningen er f.eks. i stand til at håndtere loven om hvidvask, som er en lov der fylder meget i alle finansielle virksomheder, og som bl.a. betyder, at vi skal have legitimeret alle vores kunder. Tidligere krævede det, at vi bad vores kunder om at legitimere sig med pas, kørekort og sygesikringsbevis - noget der tog flere dage. Da vores e-signatur løsninger er koblet op på en lang række forskellige systemer via NemId, så betyder det imidlertid, at løsningen automatisk sikrer, at disse oplysninger er på plads, fortæller Jens Andersen.

Signatur sikrer likviditet

Farmas var en af de første forhandlere i Danmark, som fik adgang til SG Finans' nye e-signatur-løsning.

- Overgangen til e-signatur har været en positiv oplevelse. I dag behandler vi hovedparten af alle de leasingkontrakter, vi har hos SG Finans digitalt, og det har gjort vores hverdag meget nemmere. I en verden hvor postvæsnet ikke længere bringer post ud så ofte som før, betyder en digital løsning en væsentlig mere smidig proces, der sparer både vores kunder og os selv for megen tid. Derudover betyder den elektroniske sagsbehandling, at vi hurtigere kan sikre betalingen og dermed også vores likviditet, fortæller Birthe Gregersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har for eksempel oplevet, at en af vores landbrugskunder henvendte sig til os en torsdag. Han havde travlt, da han hurtigt skulle bruge en ny maskine. Vi påbegyndte med det samme behandlingen af hans kreditansøgning via SG Finans' kreditscoringsmodul SG Finans24. Vi fik udarbejdet alle dokumenter elektronisk og fik hans underskrift elektronisk. Altsammen i løbet af torsdagen, så han om fredagen, altså dagen efter, havde sin nye maskine, fortsætter hun.

Både Jens Andersen og Birthe Gregersen er enige om, at den elektroniske signatur er et vigtigt og nødvendigt skridt i serviceringen af kunderne.

- Inden længe vil alle vores kontrakter ligge elektronisk og al behandling og underskrift af leasing- og købsaftaler vil foregå elektronisk, det vil sige uden at involvere fysiske papirer. Alt vil være tilgængeligt i vores kundeportal. På den måde understøtter vi til fulde vores kunders behov for hurtighed i dokumenthåndtering og efterfølgende nem adgang til kontraktinformationer, siger Jens Andersen.