Rygterne har kørt siden det tidlige forår, om en eventuel afslutning for Challenger på det europæiske marked, og i dag kan amerikanske Agco, ejer af blandt andet Challenger, Fendt, Valtra og Massey Ferguson, meddele at Challenger udgår fra det europiske marked, og i fremtiden kommer Challenger til at blive malet Fendt-grønt med Fendt logo.

Flytning af produktion

Foruden en omlakering af de nuværende Challenger-maskiner, så vil produktionen af selvkørende Challenger (Fendt) sprøjter blive flyttet fra Grubbenvorst i Holland til Hohenmölsen i Tyskland, hvor Fendt i forvejen producerer selvkørende finsnittere samt trailersprøjter. Udviklingsafdelingen af sprøjter vil dog fortsat befinde sig i Grubbenvorst i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salg og service

Efter Agritechnica 2017, hvor Fendt bæltetraktorer og sprøjter får officiel premiere vil de europæiske Fendt-forhandlere overtage Challenger produktprogrammet i Fendt-farver.

- At integerer Challenger-produkterne i Fendts programprogram i Europa er endnu et vigtigt skridt i retningen mod en Fendt full-line strategi, fortæller direktør for Fendt Peter-Josef Paffen.