Abonnementsartikel

Tidligere smågriseproducent på Als, Henrik Aarø-Hansen etablerede sig for to år siden som sparringspartner med tilknytning til LandboSyd. I dag har han 35 kunder, som han besøger to til tre timer cirka hver fjerde uge. HYO var med, da han besøgte Herman Thomsen ved Bylderup Bov i Sønderjylland.

- Siden maj 2017 har vi nedbragt grisedødeligheden fra 20 til 9,3 procent ved hjælp af Henriks sparring. Jeg har ikke noget slutmål, men jeg er bestemt ikke færdig med at bruge ham endnu, fortæller Herman Thomsen.

Den 37-årige smågriseproducent i Bylderup Bov er uddannet landmand fra Gråsten Landbrugsskole og efter nogle år ude, vendte han hjem til familiegården og en nedslidt kostald. Han havde i mellemtiden fået lyst til at arbejde med svin, og opførte derfor en stald til 750 søer, som blev taget i brug marts 2015. Polte køber han udefra, og han sælger samtlige dyr til Tyskland som 30 kg grise. I stalden er tre danske medhjælpere, hvoraf den ene er en elev. De 150 ha jord passes blandt andet med farens hjælp og i et maskinfællesskab med en onkel, som har malkekøer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.