Abonnementsartikel

MRSA i landbruget har længe været omdiskuteret og kommer i bølger op til overfladen med fornyet energi. Derfor må det forventes at der er en klar procedure, hvis man som medarbejder i en svinestald bliver gravid.

Man skulle tro, med alt det der har været i medierne om husdyr-MRSA, at de alment praktiserende læger efterhånden har haft mulighed for at blive fuldt opdateret indenfor området. Det er dog ikke gældende for lægehuset hvor jeg er tilknyttet. Her er det stadig usikkert hvad en præcis strategi skal være, hvis der er en der testes positiv for MRSA.

Os der går i svinestaldene til daglig er ikke bange for at skulle risikere at have MRSA CC398, også kaldet husdyr-MRSA, måske som de eneste i Danmark, men går nok egentligt ud fra at vi har den. Vi ved også godt at der er sandsynlighed for at den forsvinder af sig selv igen, hvis vi stopper med at komme i stalden. Vi tager vores forbehold, går i bad, vasker hænder og skifter tøj oftere end de fleste andre. Vi vil dog nødigt skulle sige til nogen hvis vi var positive for MRSA. Ikke fordi vi er bange for hvad den kan gøre ved os selv, men mest fordi vi er bange for andres reaktion. For ud fra andres reaktion kan det føles som om man lige har sagt at man har en uhelbredelig sygdom, hvor man kan dø når som helst.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.