Abonnementsartikel

Italienske Merlo, der producerer teleskoplæssere, er nu på banen med hele tre forskellige typer af anordninger, der kan øge komforten for brugeren.

Først og fremmest er hele kabinemodulet afstøttet af to leddelte arme og ligger oven på det normale bumpstop. Når CS-mekanismen aktiveres, løfter en hydraulisk cylinder kabinen 60 millimeter og sætter affjedringen i gang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under kørsel med teleskoplæsseren tillader systemet en total affjedret bevægelse på 110 millimeter i kabinemodulet.

Med til at øge komforten er også BSS-systemet. Det er en hydro-pneumatisk affjedring i bommen, der består af en cylinder, som absorberer stød fra løftede byrder.

Den sidste foranstaltning, for at give brugeren en behagelig tur i Merlo-læsseren, er en elektronisk aktiv akselaffjedring – EAS.

De hydro-pneumatiske cylindre i chassisrammen, der først og fremmest kan nivellere selve maskinen, har også den egenskab, at de kan absorbere de stød, der kommer, når teleskoplæsseren kører.

Ny teleskoplæsser

I første omgang bliver kabinemodulet standard på en helt ny teleskoplæsser, Panoramic P55.9 CS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæsseren har en ny chassis- og bomkonfiguration, nye tungløft-aksler og en 140 hestekræfters motor.

Samtidig vil det affjedrede kabinemodul blive vist på udvalgte Merlo-modeller i 2008. På Agromek kan interesserede se en Merlo Turbofarmer P40.7 CS, hvor kabineaffjedringen er monteret.