Abonnementsartikel

Med enkelt udstyr kan du udføre præcisionslandbrug i dine marker. Det vil betyde både reducering af ressourcer samt optimering af dit høstudbytte. Med mobilen ved hånden og et solidt markkortprogram er en styret og differentieret tildeling af næringsstoffer i dine marker en realitet.

Når der tales om præcisionslandbrug tænker de fleste på omfordeling af kvælstofkvoten. Kalk er også blevet gradueret i flere år, men der er mange andre hjælpemidler, man med fordel kan graduere. Kali kan alle tænke ind i et præcisionsdyrkningssystem på deres ejendom. Det er et næringsstof, der kan købes som en enkeltstående gødningstype. På den måde griber en gradueret tildeling ikke ind i andre næringsstoffer.

Alle har en gødningsspreder og med et tildelingskort udarbejdet i for eksempel Næsgaard Markkort, kan du følge din position i marken og manuelt ændre din tildeling. Så simpelt kan det gøres. Selvfølgelig kan elektroniske tildelingskort udarbejdes og læses ind i traktorcomputeren, hvis udstyret ellers kan styre tildelingen på gødningssprederen, forklarer Lars Albrecht, planteavlskonsulent, Albrecht Agro ved Slagelse.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.