Abonnementsartikel

To stjerner fik Liagro A/S for ideen bag ny type cellesluse til stokerfyr

Den nye cellesluse fra Herning-virksomheden Liagro er en anordning, der øger sikkerhedsniveauet på de nye R-generations stokerfyr fra Benekov.

Samtidig har den gjort det muligt at konstruere en speciel version af Benekov-stokerne R15, R25 og R50.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye stoker har fået navnet ”SILO”.

Ingen ekstra motor

Det nye ved Benekov R Silo-versionen i forhold til lignende produkter er først og fremmest den enkle opbygning, som blandt andet betyder, at der ikke skal anvendes en ekstra motor til celleslusen.

- Det har betydning i forhold til prisen. For ønsker man en ekstern silo til opbevaring af brændsel, vil det være fordelagtigt at skele til Benekov R Silo-versionen, mener Finn Jeppesen, marketingchef i Liagro.

Billigere brændsel

Med de nye Silo-versioner af R-generationen er det desuden muligt at indføre brændsel fra en stor ekstern silo uden brug af et brændselsmagasin på selve stokeren.

Dermed slipper man for at fylde brændselsmagasinet hver uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og samtidig betyder det væsentlige besparelser på brændsel, fordi der kan købes hjem i større partier til en bedre pris.

Sikkerhed og komfort

Både sikkerhed og komfort er prioriteret højt i den nye R-generation.

For eksempel er den nye cellesluse mekanisk sikret, så der altid er en halv meter tom faldskakt ned til stokersneglen.

Det forhindrer en eventuel tilbagebrand fra stokeren.

Liagro har desuden i samarbejde med Benekov skabt en ny mulighed på R-generationen, som øger komforten for brugeren med hensyn til opfyldning fra ekstern silo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Benekov R25 Tornado Silo-versionen bliver udstillet på Liagros stand på Agromek, hvor det også er muligt ved selvsyn at se en Benekov R25 Tornado med askeudtag, kridtdoserer og autotænder i drift.

Benekov R25 Tornado har opnået en nyttevirkning ved højlast på 92,7 procent i forbindelse med en test på Teknologisk Institut.