Abonnementsartikel

Aarhusegnens stand på Agromek sætter fokus på sorghum. Gæsterne kan se sorghumplanter og smage rundstykker bagt af sorghummel

Aarhusegnens stand på Agromek bliver nem at finde. I et hjørne af standen planter korn- og foderstofvirksomheden en sorghummark, hvor to meter høje majslignende planter bliver en af udstillingens mest eksotiske blikfang.

- Vi har oplevet en fantastisk interesse for sorghum som alternativ til hvede i foderblandingerne, siger forretningsfører Vagn Aage Jensen fra Aarhusegnens Andel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Derfor er det oplagt, at vi bruger Agromek til at informere grundigt om plantens muligheder, fortsætter han.

I forbindelse med hvedeprisernes himmelflugt var Aarhusegnen den første grovvarevirksomhed, der importerede sorghum. Midt i november måned anløb et Panamax skib Århus havn med 62.000 ton rød sorghum, som siden er blevet anvendt i foderblandinger til både grise, køer og kyllinger i hele Danmark.

- Aarhusegnen har tradition for at byde Agromeks gæster på rundstykker, siger Vagn Aage Jensen. Det gør vi også i år, men til forskel fra tidligere bliver rundstykkerne bagt med sorghummel.

Besøgende på Agromek får altså lejlighed til både at se, røre og smage sorghum. Herudover har Aarhusegnen forberedt en række plancher, hvor de særligt nysgerrige får information om sorghums egenskaber som dyrefoder.

- Vi har samlet forskellige analyser, der dokumenterer sorghums ernæringsmæssige egenskaber, siger Vagn Aage Jensen. Herudover præsenterer vi kundernes erfaringer med sorghum, ligesom der bliver lejlighed til at møde Aarhusegnens produktkonsulenter og diskutere, hvordan man selv kan anvende sorghum.