Abonnementsartikel

Smagsprøverne på Århusegnens Andels stand på Agromek er helt specielle i år.

Dels serveres rundstykker bagt på sorghum, som Aarhusegnen i efteråret startede import af, dels serveres der japansk øl, som Aarhusegnen har leveret maltbyg til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det japanske bryggeri Sapporo Breweries købte i 2007 3.500 tons maltbyg hos Aarhusegnen, og det er dette bryggeris premium lager, gæsterne kan nyde på Agromek-standen.

- Danske landmænd kan opnå et højere dækningsbidrag, når de dyrker specialafgrøder som Japan maltbyg, siger Vagn Aage Jensen, forretningsfører i Aarhusegnens Andel.

- Så det er ikke for sjov, at vi serverer japansk øl til vores gæster. Vi håber, at de besøgende lytter til vores historie, som handler om bedre priser, når man dyrker specialafgrøder.

De kunder, der tegner kontrakt på Japan maltbyg må ikke vækstregulere, og desuden skal de registrere nedbørsmængder og forbrug af planteværn og gødning. Til gengæld opnår han et højere dækningsbidrag.

- Globaliseringen medfører, at det er svært at tjene penge, hvis man dyrker de samme afgrøder som alle andre. Derimod giver specialafgrøder som Japan maltbyg, perlebyg, koncepthvede og nøgenhavre mulighed for højere priser, fordi malterier og fødevareproducenter er villige til at betale et tillæg for den nødvendige omhu og faglighed, siger Vagn Aage Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De forskellige specialafgrøder præsenteres også på standen.