Abonnementsartikel

I 2007 fik de kinesiske landmænd øget deres direkte støtte med hele 66 procent

De kinesiske landmænd må have storsmilet i 2007, for deres direkte støtte gik hele 66 procent op i forhold til 2006. Det skriver nyhedsbureauet Xinhua ifølge flere medier på internettet.

Dermed kunne de kinesiske landmænd notere sig en indkomst på ikke mindre end 35 milliarder kroner alene i statsstøtte udover de penge, de fik for deres eftertragtede produkter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I 2007 nåede den kinesiske produktion af korn op på 500 millioner ton, og det var fjerde år i træk, at rekorden blev slået. Men stadig er forbruget større end den indenlandske produktion.

Kina har et landbrugsareal, der kan anvendes til korn på 106 millioner hektar, hvor vi i Danmark driver cirka 2,5 millioner hektar.

Det kinesiske landbrugsministerium ønsker at fastholde dette areal, og målet er at øge produktionen yderligere i 2008 ved at give endnu mere landbrugsstøtte. I 2007 var vækstforholdene ikke optimale i alle områder, og derfor blev produktionen ikke så høj som ønsket.

Målet er at sikre en stabil forsyning med fødevarer og at forhindre store svingninger i priserne på fødevarer. Landmændene har nydt godt af højere produktpriser, men det har samtidig betydet, at det kinesiske prisindeks for fødevarer steg med 6,9 procent mod forventet 3,9 procent i november 2007.

Den kinesiske regering er bekymret over de store prisstigninger, og det er baggrunde for, at den vil give landmændene et yderligere incitament til at udvide deres produktion af korn og kornafgrøder.