Abonnementsartikel

Er GMO godt eller dårligt, er det skadeligt for mennesker - og skader Arla mælkesektoren ved at fremhæve GM-frit foder som særligt naturligt?

Siden juni 2017 har al dansk drikkemælk fra Arla været fra køer, der ikke er fodret med genmodificerede afgrøder (GM-afgrøder), og Arla mærker det med et lille logo nederst på mælkekartonerne. Det er ifølge Arla sket i forventning til, at flere og flere forbrugere vil efterspørge mælk med denne garanti. Men hvorfor overhovedet betale mælkeproducenter et tillæg på en eurocent pr. kg konventionel mælk for at skifte foder? Og hvorfor mærke drikkemælk med at være fri for noget, der både er lovligt og uskadeligt?

Institutleder på Aarhus Universitet, Erik Steen Kristensen har summet over emnet - han er ikke ekspert inden for planteforædling, han har derfor gjort sig klog gennem litteratur og ved at drøfte spørgsmålet med en række forskere indenfor området. Han svarer nedenfor på fem spørgsmål om emnet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.