Abonnementsartikel

Med købet af Hardi International har Exel Industries fordoblet sine aktiviteter inden for materiel til plantebeskyttelse og vil runde en omsætning på omkring 440 millioner euro, svarende til cirka 3,3 milliarder kroner.

Det skriver det franske selskab Exel Industries i en pressemeddelelse, hvori man også konstaterer at ved at forene de to specialister, bliver Exel Industries den vigtigste aktør i verden inden for sprøjteteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Exel Industries havde i forvejen en omsætning på 2,25 milliarder kroner. Selskabet er repræsenteret i 16 lande og har 1.750 ansatte.

Hardi International har fokus på spøjter til landbrugsformål og en årlig omsætning på knap en milliard kroner. Hardi er repræsenteret i ni lande og har 1.000 ansatte.

Fortsætter som selvstændig

Det er planen, at Hardi skal indgå i Exel Industries som en selvstændig forretningsenhed med egne mærke, egne farver på sprøjterne, egne distributionskanaler, egne produktionsenheder og egen kultur.

Exel forventer, at antal ansatte i Hardi forbliver uændret.

Men Exel Industries forventer, at sammenslutningen af de to virksomheder kan give Hardi en styrket position.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal ske ved at styrke udviklingen på landbrugsområdet, skriver Exel Industries, som nu bliver den ledende virksomhed inden for spøjteteknik.