DLFs græssortiment udvides 2018 med sorten Hipast. Sorten sætter med dens meget høje fordøjelighed ifølge DLF helt nye standarder for foderkvalitet inden for arter med høj holdbarhed.

- Hipast er en perfekt erstatning for strandsvingel i frøbland­inger hos mælkeproducenter, der har fokus på høj foderværdi og samtidig ønsker de robuste egenskaber fra strandsvingel som god holdbarhed og et stort rodnet, oplyser DLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hipast indgår i ForageMax 40 Robust Rød og ForageMax 41 Robust Hvid.

Den nye blomsterbrak-blanding tilgodeser ikke alene bierne, men den indeholder også arter, som tiltrækker og er godt for vildtet, mens den samtidig er en fryd for øjet. Herudover er blandingen sammensat, så den er økonomisk rentable at anvende til større brakarealer.

Mere til økologerne

I det økologiske sortiment er der også nyheder. Topsorterne i almindelig rajgræs, Ovambo 1 og Abosan 1 bliver således nu også introduceres til økologiske kvægbrug.

Sorten Fojtan fås ligeledes som økologisk i 2018. Fojtan har strandsvingels dybe rodnet, som gør den robust under både tørre og fugtige forhold, kombineret med italiensk rajgræs fordøjelighed.

Til økologer introduceres også en lav efterafgrødeblanding, som både producerer kvælstof og dækker jorden. Hør om efterafgrødeblandingen ØkoMAX på NutriFair hos DLF.