Abonnementsartikel

Udfordringerne er mange for den engelske svinebranche, og det stod også klart under den årlige uddeling af "David Black Award".

I alle lande er det normalt at man udnævner og hædre nogle af de landmænd, eller personer omkring landbruget som klarer sig godt, og påvirker branchen positivt. Storbritannien er ingen undtagelse.

"David Black Award" blev stiftet af en landmand med samme navn, der producerede grise og dyrkede korn i det sydøstlige England, og hvis landbrugsvirksomhed nu drives af sin søn. Prisen blev første gang tildelt i 1960 og er fra start blevet givet til den person, som har ydet et værdifuldt og vedvarende bidrag til den britiske svinebranche. Den første vinder var Sir John Hammond, en banebrydende og verdensberømt forsker inden for husdyr. Mange bemærkelsesværdige personer har vundet prisen, blandt andet Ken Wooley, grundlæggeren af PIC, der modtog sin pris i 1976 og Mike Muirhead, den internationalt anerkendte svinedyrlæge som fik sin i 1980.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.