Abonnementsartikel

Højgaards Maskinfabrik har udviklet en propelomrører, der kan kobles direkte på gyllepumpen

Højgaards Maskinfabrik har fire stjerner med i nyhedsposen til Agromek – to én-stjernede nyheder og en enkelt to-stjernet nyhed.

De to stjerner er givet for en nyudviklet propelomrører, der er monteret direkte på trækakslen til gyllepumpen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ideen er, at pumpen kan bruges samtidig med, at der bliver rørt rundt i fortanken eller lagertanken. Normalt er der monteret en omstillingsventil, så man enten pumper til lagertank eller blander rundt, men med virksomhedens to-stjernede nyhed kan man nu begge dele på én gang.

Ifølge producenten er nyheden særlig effektiv på steder, hvor der ofte bagskylles og efterfølgende omrøres før overpumpning til lagertanken. Pumpen bagskyller samtidig med, at propellen klarer homogeniseringen i fortanken.

For at sikre driftsikkerheden og effekten er pumpen indtil videre testet i både svinestalde og i kvægstalde – begge steder med gode resultater til følge.

En stjerne er givet til en propelomrører, der monteres på enten frontlæsser eller teleskoplæsser og drives hydraulisk derfra.

Desuden præsenterer Højgaards Maskinfabrik Lunding Multisprøjte på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne sprøjte var oprindelig tiltænkt desinfektionsopgaver i staldene, men opfinderen fandt ud af, at den simpelt kunne omdannes til en vådfoderblander.

Den sælges med en blandebeholder på enten 60 eller 120 liter. Dertil følger slanger, koblinger og andet udstyr, så den kan bruges til både desinfektion med kalk og til blanding af vådfoder i små portioner.