Tonisity Px er det første isotoniske tilskudsfoder til svin, som kan anvendes så tidligt som fra 2. levedøgn. Produktet er en ny patenteret blanding udviklet af Tonisity International Limited, og leveres som et letopløseligt pulver. Blandingen indeholder protein, essentielle aminosyrer og næringsstoffer til nyfødte smågrise, som resulterer i en større overlevelsesevne, højere fravænningsvægt og giver derudover et godt afkast af investeringen.

Tonisity Px produceres i pulverform, der nemt opblandes med vand. Den færdige blanding bundfælder ikke, når det anvendes i drikkeskåle eller trug. Tonisity Px passer fint ind i alle fodringsstyringssystemer, og kan bruges både i løbet af diegivningsperioden og i forbindelse med fravænningen. Hvad der er mere vigtigt at fremhæve ved produktet, er den gode smagsprofil, som grise ikke kan modstå. Tonosity Px betyder ekstra væske og støtte til tarmen, der er nødvendig, for at give smågrisene en hurtig og sund start.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedformålet med denne isotoniske blanding er at direkte målrette og fodre enterocyt cellerne i tyndtarmen. Disse enterocytter virker som indgangspunkter langs tyndtarmen, der tillader optagelse af aminosyrer, simple sukkerarter og fedtsyrer, før de overføres til blodbanen.

Tonisity Px har positive virkninger på tarmsundheden, og forøger indtaget af mælk og foder, hvilket medfører øget fravænningsvægt og nedsat dødelighed. Der er gennemført forsøg med Tonisity Px i Europa og USA, som har vist en reduktion af dødeligheden før fravænning med gennemsnitligt 20-30 procent, hvilket betyder, en til to smågrise ekstra pr. årsso. Desuden reducerer Tonisity Px stress og gør overgangen til fast foder meget nemmere, hvilket har positive resultater helt frem til slagtning.

Mosegården præsenterer det nye produkt Tonisity Px på NutriFair 2018, som foregår 17.-18. januar i Fredericia.