Seniorforsker Mette Vaarst, Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet fortæller, at den aktuelle interesse for antibiotikafri produktion ikke alene skyldes et ønske om at forebygge antibiotikaresistens. Interessen skyldes også et ønske om at lave en certificerbar antibiotikafri produktion af blandt andet økologisk mælk. Kunderne er der i USA.

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet peger på, at antibiotikaforbruget i mange danske økologiske besætninger er forholdsvis lavt og giver et godt udgangspunkt og dermed et stort potentiale for at lave en produktion uden antibiotika, men det er ifølge Mette Vaarst vigtigt at understrege, at et lavt antibiotikaforbrug skal være baseret på et lavt sygdomsniveau, og det kræver en stor indsats for at fremme dyrenes sundhed og forebygge sygdomme.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.