Årets Nutrifair-messe senere på måneden får denne gang mere end 200 udstillere. Det får den praktiske betydning, at messen i år foregår i to haller - en på hver sin side af indgangspartiet. Fra messens projektleder Jørgen Kronborg lyder der en klar tilfredshed med messens succes.

- Det er selvfølgelig dejligt, at så mange anerkender kvaliteten af messen og vælger at udstille hos os igen og igen. Men det er mindst lige så dejligt, at der år efter år kommer nye til, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er klar over, at vi har en udfordring i med at få vores gæster til at huske, at der er udstilling i to haller, men vi vil gøre vores bedste for at gøre det synligt, så vanens kraft bliver brudt for de gæster, som er vant til at komme på messen.

For Messe C og teamet bag Nutrifair ser man det dog som en kæmpe fordel at messen vokser, da det dermed også giver gæsterne noget mere.

- Et af elementerne i den nye Hal D bliver vores Agro Energy sektion, hvor vi sætter spot på energiproduktion, energiforbrug og -optimering. Sammen med de mange udstillere bliver arealet et stort ekstra aktiv for de besøgende, mener Morten Ihlow, salgschef i Messe C Fredericia.

I år har Nutrifair valgt et fokusområde, der hedder Agro Energy med fokus på den energi, der skal ind i en husdyrsproduktion, men også den energi der kommer ud. Fokusområdet kommer i relation til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og har som overskrift, at vi skal producerer så meget energi selv, og bruge så lidt som muligt.

Ramme for faglige foredrag

Igen i år danner Nutrifair rammen om en række faglige foredrag, hvor messens gæster kan høre om alt fra nytten af afskaldet havre til viden om, hvordan du får din virksomhedsplan realiseret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både fra gæster og udstillere oplever vi stor glæde af speakers corner, og faktisk har vi flere virksomheder, der ønsker at bruge scenen, end der er plads til, siger Jørgen Kronborg.

Igen i år har både Bæredygtig Landbrug og Danske svineproducenter valgt at afholde henholdsvis stormøde og generalforsamling i forbindelse med Nutrifair.

- Vi opfatter os som landbrugets talerør, og derfor er NutriFair et oplagt forum til at møde vores medlemmer ? og de kan møde os. At medlemmerne kan kombinere mødedeltagelse med besøg på messen er helt optimalt ? det er travle mennesker, som vægter effektivitet og målrettethed, ganske som NutriFair-konceptet er garant for, fastslår Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtig Landbrug.

Bedre priser skaber optimisme hos udstillere

I år holdes messen i starten af et år, som på mange måder tegner bedre end 2017. Afregningspriserne har fået et nyk opad, og vi har set en mere positiv stemning hos landmændene efter netop det. Det får flere udstillere til at forvente sig mere af årets Nutrifair.

- Vi har altid positive erfaringer med at udstille på messen, men forventningerne til 2018-udgaven er endnu større end de foregående år. Der er bedre afregningspriser på svinekød og derfor en noget bedre stemning i erhvervet, og det vil sandsynligvis afspejle sig i Fredericia, siger Bjarne Kongsgaard, direktør for Ikadan System A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- NutriFair har godt fat i svineproducenterne, og det er vi glade for. Det er dem, vi gerne vil tale med. Vi forventer, at mange af dem kommer for at se det sidste nye, der præsenteres. Der er meget udstyr, som trænger til at blive udskiftet eller renoveret efter en lang periode, hvor der ikke har været råderum til at gøre så meget på den front, fortsætter han.