Hos mælkeproducent Lars Lomholdt, Lomholdt Agro, med 600 malkekøer og en årlig mælkeydelse på 13.500 kg pr. ko, har man stor fokus på goldkøernes, kviernes og de drægtige køers trivsel.

På gården kræser man meget om køerne omkring kælvning. Man laver individuelle blandinger præcist afstemt det enkelte dyrs behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stalden er fleksibelt indrettet, så de lidt større bokse let kan laves om til enkeltdyrsbokse. For at kunne tildele de meget individuelle foderblandinger til de drægtige køer var man på udkig efter en passende krybbe. Valget faldt på den nye storkrybbe nr. 1800 fra OK Plast.

- Den nye storkrybbe passer os perfekt, når vi nørder om køerne omkring kælvning, forklarer Lars og uddyber:

-I storkrybben kan vi tildele hver enkelt ko sin helt egen blanding, og så kan vi overvåge, hvor meget den æder. Foderindtaget er en indikator for koens trivsel.

Storkrybberne hænges på to justerbare, tværgående rør og bruges både i enkeltdyrsbokse og i bokse med flere dyr. Men altid i forbindelse med individuelt afstemte foderblandinger.

- Jeg kan lide krybben. Når vi bruger den, som vi gør, skal den være let at håndtere, så den kan flyttes rundt. Og så kan den tømmes i et snuptag, fortæller Lars Lomholdt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Storkrybbe nr. 1800 har et rumindhold på 180 liter og en længde på 100 centimeter.

Storkrybben fra OK Plast i Horsens fremstilles af plastmateriale og hjælpestoffer, der alle er godkendt til fødevarebrug.