Abonnementsartikel

Iværksætteri og nye jordbrugsvidenskabelige uddannelser vises frem på Agromek

Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, DJF Tech Trans og Agro Business Park har en fællesstand på Agromek 2008. Standen er spækket med nyheder om jordbrugs- og fødevareforskning, nye jordbrugsvidenskabelige uddannelser og samarbejdsmuligheder for erhvervslivet.

Fra grundforskning over uddannelser til iværksætteri og opstart af egne virksomheder. Det er temaerne for fællesstanden for Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet (DJF) ved Aarhus Universitet, DJF Tech Trans og Agro Business Park, når de deltager på Agromek.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi dækker hele kæden fra uddannelse, forskning til iværksætteri, patenter og samarbejder med virksomheder, forklarer Lars Visbech Sørensen, direktør for Agro Business Park.

Han påpeger, at landbruget skal ses som en vigtig del af vidensamfundet, og at det blandt andet er via input fra forskningen, at der skabes nye produkter til gavn for erhvervet.

Nye uddannelser i fokus

Fem nye uddannelser inden for jordbrugsvidenskaben er undervejs fra DJF. Uddannelserne dækker et bredt spektrum af jordbrugsvidenskaben, og undervisningen er ved at blive tilrettelagt, så dørene for de studerende åbnes med studiestart omkring 1. september 2008.

DJF har stærke forskningskompetencer, og det er med udgangspunkt i dem, at uddannelserne er opbygget. Sammensætningen af uddannelserne er ny og konkurrencedygtig med eksisterende jordbrugsvidenskabelige uddannelser, som udbydes i Danmark og udlandet.

Brobygger fra forskning til erhverv

Samarbejde med erhvervslivet og kommercialisering af forskningen er hjørnestenene for DJF Tech Trans, som er brobygger mellem forskerne på DJF og erhvervslivet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DJF Tech Trans fremviser på standen eksempler på teknologier, som er udviklet i samarbejde mellem erhvervsvirksomheder og forskere fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.

Blandt andet har DJF-forskere deltaget i udviklingen af Herd Navigator og SAC's mobile malkerobot. Begge produkter er vurderet som trestjernede Europanyheder.

Fra ide til virksomhed

Etablering af nye virksomheder inden for landbrug, fødevarer og miljøteknologi er en af målsætningerne for Agro Business Park, der gennem de seneste år har haft held med at bidrage til opstart af en række virksomheder inden for de nævnte områder.

- Vi vil gerne fortælle om vores erfaring med at opstarte nye virksomheder.

- Vi benytter et koncept til at rådgive vores iværksætteri-virksomheder ud fra og har faciliteterne, kompetencerne og netværket til, at den gode idé kan få lov til at udvikle sig optimalt, forklarer Lars Visbech Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agro Business Park vil samtidig gerne lave innovation og projekter for større virksomheder, da man har stor erfaring og succes med det.

Eksempelvis har Biosens benyttet rammerne i Agro Business Park for at medvirke til udvikling af Herd Navigator.