Abonnementsartikel

Antallet af anmærkninger for ar på brysthinden har været forøget i forbindelse med slagtning. Her er resultaterne af undersøgelserne, som viser, at infektioner tidligt i livet, kan være af betydning for grisen.

Med stigende besætningsstørrelser i Sverige har luftvejsinfektion i slagtesvinsproduktionen ændret karakter mod en mere multifaktoriel situation, hvor flere forskellige infektioner sandsynligvis interagerer. Vi har i Griseföretagaren nummer 5 2016 publiceret resultatet fra to undersøgelser, der viser, at tidlige infektioner i grisens liv kunne være af betydning for udviklingen af sygdommen.

Her har vi, med den såkaldte dybe sekvensering, undersøgt de mikroorganismer, der er til stede i trynet hos grise fra besætninger med en høj andel af anmærkninger for brysthindear. Resultaterne antyder, at bakteriefloraen er lignende indenfor, men mere ulige mellem besætningerne. Ingen fund af virus og kun spor af bakterier med en klar forbindelse til sygdom i lungerne eller nedre luftveje kan foretages i trynen hos svinene.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.