Abonnementsartikel

På Engelsholm er vi siden januar gået fra 13,5 til 14,7 fravænnede smågrise pr. kuld, inklusiv ammesøer. Det skyldes dels en ændret foderkurve til de diegivende søer, og dels manuel tildeling af soja fra 10 dage efter faring frem til fravænning.

Ud over at søerne passer flere grise, fravænnes der store og pæne grise, og der fjernes stort set ingen grise længere på grund af sult fra 14 dage efter faring og frem til fravænning.

I takt med vores forbedrede resultater i drægtighedsstalden det sidste halve år, er det ligeledes gået fremad i farestalden. Sidste e-kontrol har vist en forbedring fra 32 til 33,6 fravænnede grise pr. årsso. Dels på grund af at der er kommet flere grise ud af søerne. Før var det 16,5 levendefødte i 2. kvartal mod de nu 17,7 levendefødte i 3. kvartal, og dels fordi søerne malker bedre. Pattegrisedødeligheden i farestalden svinger i perioderne fra 13,6 procent til 16,5 procent, hvilket har flere årsager, men primært skyldes korn fra ny høst, hvilket resulterede i mere diarré.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.