Abonnementsartikel

Der er stadig eksempler på fup og fidus med indhold, kvalitet og købsaftaler hos de danske grovvareselskaber, mener Jens Nygaard Olesen fra Sagro.

Ud fra udbytteresultaterne, der på nuværende tidpunkt foreligger, har det været en vækstsæson, som man i bedste fald kunne ønske sig. Når vårbyggen giver over 70 hkg, og hveden giver i niveau 90 hkg, fylder det godt op på de flestes kornlagre. De, der sælger kornet, har tilsvarende mulighed for en middelpris, når kornet skal afregnes. Så alt i alt har planteavlen leveret/præsteret efter allerbedste evne i 2017.

Mit ærinde har i en årrække været at iagttage, teste og beskrive resultater ud fra de gødningstyper, der leveres ud fra grovvareselskaberne. Kendsgerningerne har, som nogen har erfaret, været meget, meget overraskende og forstemmende. I de foregående år har der været store problemer med at overholde indholdsgarantien hos visse gødningstyper, ligeså har der ikke været overensstemmelse med anført vægt og det, der rent faktisk fandtes i emballagens indhold.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.